0 varor i kundvagn
Visa/betala
Öppna

Demo av Ontech Control

Klicka här för att testa kontrollpanelen.

Användning

I stugan eller villan
I båten
Fjärrstyr värmepumpen
Larma, styra och övervaka
Industriellt bruk

Produkter

Ontech 9060 (4G)
Ontech 9065 (4G)
Ontech Control

Tillbehör

Ontech relä 9015
Ontech IR 9016
Ontech alarm box 9012
Ontech PIR 9011
Temp.sensor 2 meter
Backupbatteri
Start
Så fungerar det
I stugan eller villan
I båten
Fjärrstyr värmepumpen
Larma, styra och övervaka
Industriellt bruk
Ontech 9060 (4G)
Ontech 9065 (4G)
Ontech Control
Support
Ontech relä 9015
Ontech IR 9016
Ontech alarm box 9012
Ontech PIR 9011
Temp.sensor 2 meter
Backupbatteri

Ontech SMS-styrning och appar

Ontech Control används för att styra Ontech GSM 9040, men den kan även styras med SMS och appar för Android och Iphone. Användaren får då själv köpa ett SIM-kort från en operatör och ladda det och montera det i enheten.

Detta var den kommunikation som äldre Ontech GSM-enheter använde för kommunikation. Ontech GSM 9025 och Ontech GSM 9035 går att uppdatera för att användas med Ontech Control. Kontakta supporten.

I manualerna för de olika produkterna beskrivs alla SMS-kommandon. Du kan också här ladda hem en lista på alla kommandon: Lista över SMS-kommandon.


App för Android

Appen för Android arbetar med SMS i bakgrunden och presenterar informationen grafiskt.

Ladda ner appen till telefonen på Google Play

Ladda ner Manual för App för Android.

 • I appen för Android sköts trafiken med SMS helt i bakgrunden. Upp till 20 olika huvudenheter i Ontech GSM systemet kan styras från samma app.
 • När man ger enheten ett kommando via Appen genereras ett SMS i bakgrunden och skickas iväg till enheten som utför kommandot.
 • Har man begärt UPDATE kommer enheten efter utfört kommando att skicka ett status-SMS till enheten som automatiskt läses in i Appen som presenterar informationen grafiskt.
 • Programmering av funktioner och larm-lista sker smidigt med Appen. En kod genereras som skickas till enheten som läser in den i det beständiga minnet och startar sedan om enheten som läser in inställningarna i processorn. Även om strömmen försvinner helt och backupbatteriet tar slut kommer inställningar att finnas kvar.

App för Iphone

Ladda ner appen till telefonen på Appstore.

Ladda ner Manual app för Iphone.

 • I appen för iPhone skapas koden för SMS. Dessa skickas dock inte i bakgrunden utan användaren måste aktivt bekräfta att ett SMS får skickas manuellt.
 • Appen kan heller inte läsa in ett SMS när det kommer från enheten. Däremot finns en hjälp med att tolka SMS:en inbyggd i appen.
 • Programmering av larm och funktioner sker genom att appen öppnar en sida i Safari där man skapar en kod som sedan skall kopieras och skickas i ett SMS till enheten.
 • Anledningen till den stora skillnaden jämfört med appen för Android är att våra utvecklare begränsas av Apple regelverk vilket ej tillåter att tredjepartsutvecklare skriver och läser SMS automatiskt.

Andra smartphones

 • Programmering från andra telefoner sker genom att man i telefonens webbläsare öppnar sidan www.ontechcontrol.com/set.html.
 • Där fyller man för varje flik i de inställningar man vill göra och genererar en kod. Koden skall kopieras och läggas i ett SMS som skickas till enheten.
 • Efter varje skickat SMS med kod returnerar enheten en bekräftelse på att programmeringen lyckats.